Statistici și date

Statisticile din Workplace te ajută să monitorizezi și să măsori utilizarea platformei Workplace în organizația ta. Află mai multe despre urmărirea conexiunilor, postărilor , interacțiunilor și grupurilor.

Acest articol este valabil doar pentru administratorii de Workplace Advanced și Workplace Enterprise.
Secțiunea Statistici din Panou de administrare oferă instrumente pentru urmărirea și măsurarea folosirii serviciului Workplace în organizația ta. Statisticile pot fi folosite pentru a urmări înscrierile angajaților, tendințele în cadrul grupurilor și activitățile la nivel de postare.
Secțiunea Statistici cuprinde cinci file:
 • Persoane – urmărește cât de activă este organizația ta pe Workplace.
 • Conținut – vezi cât de mult conținut creează organizația ta și câte persoane contribuie în mod activ.
 • Grupuri – Urmărește crearea grupurilor și activitatea acestora.
 • Postări – Contorizează aprecierile, comentariile și vizualizările unei postări.
 • Conexiuni – Identifică unde are loc colaborarea în Workplace.
Administratorii de sistem pot vedea și folosi statisticile și pot acorda altora permisiuni ca parte dintr-un rol de administrator personalizat.
Au fost utile aceste informaţii?
Administratorii de sistem pot crea roluri personalizate de administrator pentru a acorda utilizatorilor acces la diferite file din Statistici.
Atunci când creezi un rol de administrator personalizat, îi acorzi acces la următoarele permisiuni independente:
 • Vede statisticile privind activitatea - acești utilizatori vor avea accesa la toate filele din Statistici.
 • Vezi statistici despre postări și administrează campaniile - când acești utilizatori apasă în Panou de administrare, pot accesa Postări în partea stângă în Workplace.
Pentru Postări, poți măsura și urmări date începând cu 15 noiembrie 2019. Pentru toate celelalte file, datele sunt disponibile cu începere de la 18 august 2019.
Notă: Statisticile vor fi extinse până când istoricul atinge perioada de 2 ani. Toate datele mai vechi de 2 ani vor fi șterse.
Au fost utile aceste informaţii?
Exportare date
Pentru a exporta în bloc date cu privire la persoanele sau grupurile din comunitatea ta Workplace:
 1. Accesează Statistici în Panou de administrare.
 2. Derulează în jos și apasă pe opțiunea Exportă de lângă Persoane sau Grupuri.
 3. Workplace îți va trimite apoi un e-mail care conține un link pentru descărcarea unui fișier CSV.
Notă: poți solicita datele și din Panoul de administrare, accesând fila Persoane, apoi apăsând pe în partea de sus a paginii și selectând Exportă informațiile angajaților. Pentru date despre grupuri, în Panoul de administrare, apasă pe Grupuri, apoi apasă pe și selectează Exportă informațiile grupului.
Administrarea importurilor și a exporturilor în bloc
Administratorii pot să verifice starea în timp real a activităților efectuate în bloc accesând panoul de control Importuri/Exporturi din secțiunea Persoane.
Pentru a accesa panoul de control:
 1. Accesează Persoane în Panou de administrare.
 2. Selectează fila Importuri/Exporturi pentru a vedea fișierele în bloc care au fost importate sau exportate în instanța ta de Workplace.
 3. De asemenea, poți să verifici starea operațiunilor în bloc și să vezi operațiunile în bloc care au fost solicitate în ultimele 30 de zile.
Administratorii pot inclusiv să descarce activitățile efectuate în bloc care generează un fișier după finalizare. Fișierele vor fi disponibile pentru descărcare timp de 4 zile.
Exportarea detaliilor membrilor grupului
Administratorii pot exporta membrii unor grupuri Workplace specifice din Panoul de administrare.
Pentru a exporta date despre membrii unui anumit grup:
 1. Accesează Grupuri în Panou de administrare.
 2. Găsește grupul și apasă pe , apoi selectează Exportă membri.
 3. Vei primi un e-mail cu detaliile membrilor grupului.
Datele sunt livrate prin e-mail administratorului ca un link. Ele pot fi accesate timp de 4 zile de către utilizator sau de către orice administrator din companie care are permisiunea Administrarea grupurilor.
Toate datele respectă politicile standard de confidențialitate, dar administratorii nu vor putea vedea adrese de e-mail sau departamente pentru utilizatori dintr-o altă companie, dacă grupul exportat este un grup multi-companie.
Au fost utile aceste informaţii?
Pentru a permite utilizatorilor să-și descarce propriile date:
 1. Apasă pe Panou de administrare în stânga sus a ecranului Workplace.
 2. Apasă pe Setări.
 3. Apasă pe de lângă Descărcarea informațiilor personale.
 4. Selectează Activează și apasă pe Salvează.
Notă: după activarea funcției, utilizatorii vor putea să descarce o copie a datelor lor de pe Workplace. Află mai multe despre cum să îți descarci datele. În conformitate cu termenii și condițiile noastre, aceștia nu vor putea să-și șteargă datele folosind acest instrument. Poți vedea cine a ales să-și descarce datele în jurnalele de audit pentru securitate.
Administratorii de sistem pot să își descarce datele din API Workplace folosind o integrare personalizată.
Au fost utile aceste informaţii?
Protecția datelor
Operatorul de date este persoana care decide de ce și cum sunt prelucrate datele cu caracter personal pe Workplace. Conform RGPD, operatorii de date trebuie să adopte măsuri de conformitate pentru modul de colectare a datelor cu caracter personal, pentru scopul folosirii lor și pentru durata păstrării acestora. De asemenea, aceștia trebuie să se asigure că utilizatorii au acces la propriile date.
Administratorii de sistem își administrează instanța de Workplace în calitate de controlor de date.
Administratorii de sistem pot crea, de asemenea, roluri de administrator suplimentare care să contribuie la întreținerea instanței lor de Workplace
Află aici mai multe despre administratorii de sistem și administratorii personalizați. Poți să găsești aici mai multe informații despre Workplace și RGPD.
Au fost utile aceste informaţii?
RGPD se aplică pentru toate persoanele vizate din Uniunea Europeană, astfel că se va aplica tuturor companiilor și organizațiilor care au cetățeni din state membre UE în afacerea sau organizația lor. RGPD se va aplica tuturor companiilor care procesează date personale ale unor rezidenți în UE, indiferent de locația companiei.
Workplace le oferă administratorilor companiei tale instrumente, jurnale și politici eficiente care să-ți protejeze comunitatea, precum și controale de natură tehnică pentru modificarea, ștergerea sau recuperarea datelor tale oricând. Workplace respectă toate legile referitoare la protecția datelor care i se aplică. Poți să găsești aici mai multe informații privind RGPD.
Au fost utile aceste informaţii?
Grupurile multi-companie nu se încadrează în niciuna dintre aceste situații. În conformitate cu legile locale aplicabile, membrii grupurilor multi-companie sunt liberi să convină cu privire la titlul de proprietate asupra datelor din acel grup multi-companie. Utilizatorii se pot șterge dintr-un grup multi-companie, dar datele lor rămân în grupul multi-companie până când își șterg contul. Află mai multe despre grupurile multi-companie.
Au fost utile aceste informaţii?
Dreptul de a fi uitat al unei persoane nu este un concept RGPD nou. El este obligatoriu în baza legislației actuale privind protejarea datelor. Un utilizator are dreptul de a solicita oricând controlorului de date să-i șteargă datele personale, drept detaliat acum în Articolul 17 din RGPD. După ce primește o astfel de solicitare, controlorul de date are responsabilitatea să afle ce temeiuri are pentru a procesa în continuare astfel de date (dacă este cazul). Administratorii pot să solicite oricând ștergerea contului unui utilizator. Această acțiune va șterge informațiile personale păstrate despre utilizatorul respectiv în Workplace. Acțiunea va fi valabilă pentru profilul utilizatorului și pentru întregul conținut postat și toate comentariile adăugate de acesta.
Au fost utile aceste informaţii?
Dacă angajatul este administrator al unui grup multi-companie, compania ta poate vedea datele grupului prin intermediul interfeței Graph API sau al Panoului de administrare.
Prin intermediul interfeței Graph API:
Codurile de acces pentru asumarea identității altcuiva sunt necesare atunci când se citesc informații din grupuri multi-companie. Codul de acces pentru asumarea identității altcuiva trebuie să fie generat pentru un membru al grupului multi-companie.
 • Administratorii companiei pot vedea grupurile multi-companie dacă unul sau mai mulți dintre angajații lor sunt membri ai acelui grup.
Prin intermediul Panoului de administrare:
 • Administratorii companiei pot vedea grupurile multi-companie dacă unul sau mai mulți dintre angajații lor sunt membri ai acelui grup.
 • Administratorii companiei se pot numi pe ei înșiși administratori ai grupurilor multi-companie.
Dacă angajatul tău este un membru al unui grup multi-companie, compania ta poate vedea datele grupului prin intermediul interfeței Graph API sau al Panoului de administrare.
Prin intermediul interfeței Graph API:
 • Administratorii companiei pot citi întregul conținut din grupul multi-companie.
 • Administratorii companiei pot șterge conținutul creat de proprii angajați din grupul multi-companie.
 • Administratorii companiei pot vedea grupurile multi-companie dacă unul sau mai mulți dintre angajații lor sunt membri ai acelui grup.
Prin intermediul Panoului de administrare:
 • Administratorii companiei pot vedea grupurile multi-companie dacă unul sau mai mulți dintre angajații lor sunt membri ai acelui grup.
 • Administratorii companiei pot solicita să se înscrie în orice grup multi-companie care conține membri din comunitatea lor.
Au fost utile aceste informaţii?
Campanii
Poți să creezi o campanie ca să afișezi indicatorii pentru campaniile și postările selectate.
Creează o campanie
Pentru a crea o campanie:
 1. În meniul din stânga secțiunii Noutăți, apasă pe Panou de administrare.
 2. Selectează Campanii.
 3. Apasă pe + Creează o campanie în partea dreaptă sus, adaugă un nume pentru campanie și apasă pe Creează.
Adaugă postări într-o campanie
Poți să adaugi într-o campanie orice postare din grup publicată la care ai permisiuni de vizualizare. Dacă o postare pentru care nu ai permisiuni de vizualizare este adăugată într-o campanie, ai totuși acces la datele raportate, dar nu vei putea vedea previzualizarea postării în secțiunea Postări în această campanie.
Pentru a adăuga postări într-o campanie:
 1. Selectează campania la care vrei să adaugi postări.
 2. Apasă pe + Adaugă o postare.
 3. Introdu URL-ul sau ID-ul postării și apasă pe Adaugă.
Poți să adaugi până la 50 de postări într-o campanie. Poți să adaugi o postare într-o campanie și apăsând pe în dreapta postării și selectând Adaugă postarea într-o campanie. Apoi poți să adaugi postarea la o campanie existentă sau să creezi o campanie nouă folosind postarea respectivă.
Când campania a fost configurată cu postările pe care vrei să le urmărești, poți alege una dintre cele două opțiuni de raportare:
 • Persoane: aceasta este o raportare bazată pe persoane, care analizează numărul specific de persoane care au văzut, au comentat sau au reacționat la cel puțin o postare dintr-o campanie.
 • Interacțiuni: aceasta este o raportare bazată pe acțiuni, care cumulează indicatorii Văzută de, Comentarii și Reacții pentru fiecare postare dintr-o campanie.
Ce indicatori sunt afișați?
Pentru campaniile care conține cel puțin o postare publicată înainte de 9 aprilie 2020 nu sunt afișați toți indicatorii. Dacă respectiva campanie conține una sau mai multe postări publicate înainte de 15 noiembrie 2019, sunt afișate numai 2 seturi de date:
 • Consum în timp
 • Impresia lăsată de campanie în timp
Dacă o campanie conține una sau mai multe postări publicate în perioada 16 noiembrie 2019 și 8 aprilie 2020, nu se afișează niciun indicator pentru Persoane.
Care administratori pot să acceseze campaniile?
Următorii administratori pot să creeze, să editeze și să vadă campaniile:
 • Administratorii de sistem
 • Moderator de conținut
 • Manager de cont
 • Analist
Administratorii de sistem pot să atribuie permisiunea de a vedea toate statisticile Workplace și să administreze campaniile pentru rolurile de administrare personalizate. De asemenea, pot să acorde permisiunea pentru vizualizarea statisticilor despre postări.
Au fost utile aceste informaţii?
Sondaje
Secțiunea Sondaje din Panoul de administrare poate fi accesată doar de către administratori de sistem, moderatori de conținut sau administratori cu un rol personalizat care permite administrarea sondajelor.
Când creezi un sondaj, destinatarii vor primi un mesaj pe Workplace Chat și vor putea alege dintre două acțiuni: Parcurge sondajul și Amintește-mi. Dacă destinatarul nu a finalizat sondajul sau a ales să i se reamintească despre acesta, Workplace va trimite un mesaj suplimentar după 24 de ore de la trimiterea inițială a sondajului.
Pentru a crea sau a vizualiza un sondaj:
 1. În Panoul de administrare, apasă pe Sondaje. Vei vedea o listă de sondaje și starea lor.
 2. Pentru a crea un sondaj nou, apasă pe Creează un sondaj în dreapta sus.
 3. Completează următoarele câmpuri în secțiunea Detalii:
  Titlu: adaugă un nume unic pentru sondaj, folosind până la 75 de caractere.
  Mesaj de invitare: opțional, scrie un mesaj de invitare. Dacă nu incluzi un Mesaj de invitare, se va trimite un mesaj implicit.
 4. Apasă pe Continuă.
 5. În secțiunea Întrebări, adaugă până la 5 întrebări și apasă pe Continuă. Întrebările pot avea orice tip de răspuns și poți alege setarea Opțională pentru oricare dintre ele. Apasă pe Continuă.
 6. În secțiunea Destinatari, poți alege opțiunea Set de persoane sau Listă manuală pentru a importa o listă de până la 30.000 de persoane din modelul furnizat. Îți mai poți trimite sondajul folosind linkuri sau un e-mail personalizat cu numele destinatarului. Apasă pe Continuă.
 7. În secțiunea Durată, poți alege frecvența cu care dorești să ruleze sondajul. Alege datele și orele cele mai potrivite pentru rularea sondajului.
  • Dacă alegi opțiunea O singură dată pentru toată lumea, toți destinatarii selectați vor primi sondajul în același timp.
  • Dacă alegi opțiunea În mod recurent, pentru eșantioane aleatorii, eșantioane aleatorii din destinatarii selectați vor primi sondajul în intervalul de timp stabilit. Fiecare eșantion va primi sondajul o singură dată.
Rezultatele sondajului sunt anonime și vor fi afișat dacă patru sau mai multe persoane au finalizat sondajul. Rezultatele nu vor fi făcute publice dacă sondajul este finalizat de mai puțin de patru persoane.
După ce ai publicat un sondaj, acesta nu mai poate fi editat, dar poate fi anulat oricând. După finalizarea unui sondaj, acesta nu mai poate fi anulat.
Pentru a afla mai multe despre cum sondajele contribuie la măsurarea sentimentului angajaților din organizație, consultă secțiunea Ia pulsul organizației.
Reține: Există o limită de 100.000 de participanți per studiu.
Au fost utile aceste informaţii?