Facturarea

Costul folosirii Workplace depinde de numărul de utilizatori facturabili din comunitatea ta Workplace. Află mai multe despre ce înseamnă un utilizator facturabil, cum să plătești prima factură și protecția plăților.

Utilizatori facturabili
Un utilizator facturabil este o persoană care a fost invitată în contul tău de Workplace. Un utilizator devine facturabil numai atunci când trece din starea nerevendicat (sau în așteptarea invitației) în starea invitat. Poți asigura accesul la Workplace pentru un număr nelimitat de persoane, fără nicio taxă.
Notă: Toate conturile care sunt invitate pe parcursul unei luni calendaristice nu vor fi facturabile pentru luna respectivă.
Au fost utile aceste informaţii?
Pe Workplace, ești taxat în funcție de numărul de persoane care au fost invitate să-și revendice conturile de Workplace (inclusiv persoanele care și-au accesat deja conturile).
Poți asigura accesul la Workplace pentru un număr nelimitat de persoane. Un utilizator devine facturabil numai după ce este invitat să-și înregistreze contul de Workplace.
Află mai multe despre diferența dintre utilizatorii cu accesul asigurat și cei invitați.
Află mai multe despre crearea și ștergerea conturilor.
Au fost utile aceste informaţii?
Angajații din frontline sunt persoane al căror rol principal este să lucreze direct cu clienții sau cu publicul larg, furnizând servicii, asistență sau vânzând produse. De asemenea, includ angajații care sunt implicați direct în fabricarea și distribuirea de produse.
Pentru a afla dacă un angajat se va califica pentru un plan Workplace Frontline, pune-ți următoarele întrebări:
Angajatul are adresă de e-mail care să nu fie folosită în comun cu alți angajați?
 • Dacă nu are propria adresă de e-mail, se va califica pentru Workplace Frontline. Dacă angajatul are propria adresă de e-mail, se va califica pentru Workplace Frontline dacă următoarele afirmații sunt adevărate.
Angajatul nu lucrează la birou (sau nu folosește un dispozitiv destinat exclusiv lui) cel puțin 50% din programul de lucru?
 • În caz afirmativ, acest angajat se va califica drept angajat din frontline.
Angajatul este plătit cu ora?
 • În caz afirmativ, acest angajat se va califica drept angajat din frontline.
Alte condiții
În cele din urmă, angajatul trebuie să corespundă uneia dintre următoarele descrieri de roluri:
 • Lucrător care interacționează cu clientul (spațiu de vânzări, recepționist, ajutor etc) la orice nivel, inclusiv conducere.
 • Lucrător fără interacțiune cu clientul (depozit, curier etc), la orice nivel, inclusiv conducere.
 • Lucrător în domeniul utilităților sau în serviciu public (ofițer de poliție, angajat în domeniul administrării deșeurilor, persoană care se ocupă de reparațiile liniilor electrice, angajat în departamentul apelor), la orice nivel, inclusiv conducere.
 • Personal medical (asistente, doctori, utilități), la orice nivel, inclusiv conducere.
Au fost utile aceste informaţii?
Acest articol poate fi aplicat numai administratorilor de sistem Workplace care nu plătesc pentru Workplace prin intermediul unui revânzător.
Pentru a exporta o listă cu utilizatorii activi lunar și facturabili, trebuie să te conectezi la Workplace pe computer.
 1. Apasă pe în panoul din stânga în Workplace.
 2. Apasă pe Plăți. Poate fi necesar să introduci parola.
 3. Se afișează o listă cu toate plățile pentru Workplace pe care le-ai făcut până în prezent. Apasă pe ID-ul de tranzacție pentru perioada pe care vrei să o vezi.
 4. Apasă pe Exportă utilizatorii facturați.
Vei primi un e-mail cu un fișier ce conține datele utilizatorului și pe care îl poți descărca.
Au fost utile aceste informaţii?
Nu, nu va trebui să plătești nimic. Dacă inviți într-un grup multi-companie o persoană a cărei companie nu folosește încă Workplace, pentru aceasta se va instala o versiune Workplace de probă, pe care o va putea folosi gratuit 30 de zile.
Nu va trebui să plătești nimic nici dacă persoana pe care o inviți într-un grup multi-companie lucrează pentru o companie care utilizează deja Workplace.
Au fost utile aceste informaţii?
Plăți și facturi
Acest articol este valabil doar pentru administratorii Workplace Advanced.
Clienții Workplace beneficiază de o perioadă gratuită de probă de 30 de zile. După ce se încheie această perioadă gratuită de probă, ciclul de facturare începe în prima zi a următoarei luni calendaristice. La sfârșitul lunii respective, factura va fi generată în funcție de abonamentul instanței tale. Zilele de după încheierea perioadei gratuite de probă și premergătoare primei zile a lunii următoare nu vor fi facturate.
De exemplu, dacă perioada gratuită de probă se încheie pe 18 octombrie, perioada cuprinsă între 19 și 31 octombrie nu va fi facturată. Ciclul de facturare începe pe 1 noiembrie.
Au fost utile aceste informaţii?
Acest articol este valabil doar pentru administratorii de pe Workplace. Trebuie să accesezi pe un computer Panoul de administrare pentru a-ți vedea facturile Workplace emise.
Pentru a-ți vedea factura, apasă pe Panou de administrare în partea stângă sus a profilului de Workplace, apoi selectează Plăți.
Reține că moneda de facturare este USD. Prețurile nu includ impozitele în vigoare. Poți să accesezi facebook.com/workplace/pricing pentru cele mai recente informații privind prețurile.
Au fost utile aceste informaţii?
Acest articol este valabil doar pentru administratorii de pe Workplace. Trebuie să accesezi panoul de administrare de pe un computer pentru a configura facturarea de pe cardul de credit.
Pentru a configura modalitatea de plată, apasă pe Panou de administrare în partea stângă sus a ecranului Workplace, apoi selectează Plăți pentru a adăuga detaliile de plată.
Modalități de plată
Acceptăm Amex (mai puțin în Brazilia), Visa, Discover și Mastercard. În anumite țări, acceptăm și PayPal.
Reține că moneda de facturare este USD. Prețurile nu includ impozitele în vigoare. Poți să accesezi facebook.com/workplace/pricing pentru cele mai recente informații privind prețurile.
Au fost utile aceste informaţii?
Acest articol este valabil doar pentru administratorii Workplace Advanced.
Companiile cu debitări anuale mai mari de 5.000 USD sunt eligibile pentru facturarea pe baza unei facturi, nu a unui card de credit. Managerul tău de cont Workplace te va ajuta să-ți configurezi contul pentru facturare.
Au fost utile aceste informaţii?
Pentru a schimba cardul de credit asociat cu contul Workplace, apasă pe Panou de administrare în navigarea din stânga din Workplace și apoi selectează Plăți.
Dacă plătești peste 5.000 USD pe lună, ai și opțiunea de a plăti prin factură și transfer bancar. Contactează asistența ca să începi să folosești opțiunea de plată a facturilor.
Au fost utile aceste informaţii?
O notificare lunară va fi trimisă tuturor administratorilor de sistem, dar nu va fi atașată nicio factură. Aceștia vor trebui să descarce factura accesând Panoul de administrare și apăsând pe Plăți. Acest extras conține numărul de utilizatori facturabili din comunitatea ta, suma pe care o plătești per persoană și modalitatea de plată prin care se efectuează debitarea.
Un model de extras de cont cu sumele facturate poate fi văzut mai jos:
Poți să vezi întreg istoricul facturărilor și să descarci toate facturile anterioare accesând secțiunea Plăți din Panoul de administrare.
Au fost utile aceste informaţii?
Pentru a schimba adresa unde este trimisă factura Workplace:
 1. Deschide Panou de administrare din bara de navigare în Workplace.
 2. Apasă pe Plăți.
 3. Apasă pe Detaliile afacerii.
 4. Apasă pe Editează.
Apoi, poți să actualizezi informațiile. Când ai terminat, apasă pe Salvează.
Au fost utile aceste informaţii?
Pentru a adăuga numere pentru comenzile de achiziție la facturile tale:
 1. În stânga sus în ecranul Workplace, apasă pe Panou de administrare.
 2. Apasă pe Plăți, apoi pe Detaliile afacerii.
 3. Introdu detaliile privind numărul pentru comanda de achiziție în câmpul specificat.
Notă: în cazul în care comunitatea ta este configurată deja pentru facturare, va exista un spațiu în care poți adăuga numărul pentru comanda de achiziție atunci când accesezi factura.
Au fost utile aceste informaţii?
Dacă nu efectuezi plata pentru o factură restantă, este posibil să îți fie blocat accesul la Workplace.
Facturarea cardului de credit
Accesul la Workplace poate fi blocat dacă nu ai înregistrat un card de credit valid în fila Plăți.
În cazul în care accesul la Workplace îți este blocat deoarece o plată nu a putut fi efectuată cu cardul de credit, ți se va afișa un ecran în care poți să descarci cea mai recentă factură și să actualizezi detaliile de plată.
Utilizatorii tăi vor fi anunțați că accesul lor la Workplace este blocat până la rezolvarea unei probleme. Aceștia pot să își descarce datele din Workplace chiar dacă nu au acces la conturile lor.
Plata pe bază de factură
Accesul la Workplace poate fi blocat dacă nu ai plătit ultima factură emisă. Poți să vezi facturile în fila Plăți din Panoul de administrare.
Dacă accesul la Workplace îți este blocat din cauza unei facturi neplătite, administratorilor de sistem li se va afișa un ecran în care pot să descarce cea mai recentă factură emisă. După ce factura este plătită, aceștia pot trimite e-mail la ar@fb.com cu dovada plății pentru a accelera procesul de redobândire a accesului la Workplace.
Utilizatorii tăi vor fi anunțați că accesul lor la Workplace este blocat până la rezolvarea unei probleme. Aceștia pot să își descarce datele din Workplace chiar dacă nu au acces la conturile lor.
Au fost utile aceste informaţii?
Rezolvarea problemelor
În cazul în care plata cu cardul de credit nu a fost efectuată, poți să verifici câteva lucruri. Cele mai frecvente cauze ale plăților neefectuate sunt atingerea limitei de credit a cardului sau data de expirare.
Dacă plata din Workplace nu este realizată, vom trimite un e-mail la administratorii sistemului tău Workplace și vei avea la dispoziție 14 zile să adaugi un card nou. După ce este adăugat un card nou, vom încerca automat să efectuăm plata. Dacă nu putem efectua o plată în termen de 14 zile, vei pierde acces la Workplace. Datele tale din Workplace vor fi păstrate timp de 90 de zile, dar vor fi șterse după aceea dacă nu se primește nicio plată.
Au fost utile aceste informaţii?
Va trebui să contactezi echipa de asistență în cazul în care consideri că factura conține greșeli.
Pentru a contacta asistența Workplace:
 1. Deschide Panou de administrare din bara de navigare în Workplace.
 2. Apasă pe Contactează asistența.
  1. De asemenea, poți să accesezi aici secțiunea Contactează asistența.
 3. Apasă pe Pune o întrebare ca să trimiți un mesaj asistenței Workplace.
 4. Alternativ, poți să apeși pe Discută cu noi ca să primești asistență prin mesaje instant. Asistența prin chat este în curs de implementare și nu este disponibilă încă pentru toți clienții.
Poți să accesezi acest ecran și apăsând pe în bara de navigare în Workplace și selectând Ia legătura cu Asistența Workplace.
Au fost utile aceste informaţii?
Sumele facturate calculate vor fi de obicei mai mici decât cele care apar în secțiunea Rapoarte din Panoul de administrare. Un utilizator facturabil este o persoană invitată să-și acceseze contul de Workplace (inclusiv persoanele care și-au revendicat deja conturile).
Au fost utile aceste informaţii?