Verificarea domeniului

Prin verificarea domeniului de e-mail te asiguri că o persoană adecvată devine administratorul de sistem inițial pentru comunitatea ta. De asemenea, procesul ne poate ajuta să recunoaștem că unii utilizatorii aparțin organizației tale atunci când se înscriu pentru un cont de Workplace prima dată. Află mai multe în Centrul de resurse pentru clienți.

Administrarea domeniilor
Îți verificăm domeniul de e-mail ca să ne asigurăm că persoana căreia i se acordă acces ca administrator de sistem este persoana corectă. Administratorii de sistem au posibilitatea de a administra comunitatea ta.
Dacă ai probleme cu verificarea domeniului de e-mail, contactează pe cineva de la departamentul tău IT care ar putea să-ți facă verificarea domeniului.
Au fost utile aceste informaţii?
Poți să adaugi și să verifici un domeniu de e-mail accesând panoul de administrare.
Pentru a adăuga un domeniu de e-mail:
 1. Apasă pe Panou de administrare.
 2. Apasă pe Setări.
 3. Selectează fila Domenii de e-mail.
 4. Sub Autorizează sau verifică domeniul, introdu numele domeniului și selectează Adaugă domeniul.
Reține: dacă se afișează o eroare cum că domeniul este deja luat, înseamnă că domeniul sugerat de tine este deja folosit de altă companie sau că încerci să adaugi un domeniu public. Dacă crezi că este o greșeală și poți să dovedești că ești proprietarul domeniului, te rugăm să contactezi echipa noastră de asistență pentru ajutor.
Pentru a verifica un domeniu de e-mail, poți să folosești una dintre cele 3 metode care apar după ce apeși pe Verifică lângă numele domeniului de e-mail.
Verificarea prin e-mail:
 1. Apasă pe Trimite un e-mail.
 2. Selectează adresa de e-mail la care vrei să primești e-mailul de confirmare.
 3. Selectează adresa de e-mail administrativă la care va fi trimis codul de verificare, de exemplu: admin@ administrator@ postmaster@ webmaster@ hostmaster@.
 4. Urmează instrucțiunile din e-mail.
Folosind încărcarea unui fișier HTML:
 1. Selectează Upload HTML File.
 2. Selectează Upload HTML File pentru a încărca un fișier HTML pe site-ul web. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de acces în calitate de administrator la folderul rădăcină al site-ului tău web. Prin această metodă, domeniul tău va fi verificat imediat.
Adăugând o înregistrare TXT DNS:
 1. Apasă pe Update DNS Record.
 2. Pentru aceasta, trebuie să te poți conecta la serviciul pus la dispoziție de furnizorul domeniului tău. Acest proces poate dura până la 72 de ore.
Reține că pașii pot varia în funcție de serviciu. Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, contactează echipa de asistență a gazdei domeniului tău sau consultă documentația acesteia.
Reține: dacă ai probleme legate de oricare dintre aceste metode, te rugăm să contactezi echipa noastră de asistență pentru asistență suplimentară. Dacă nu poți lua legătura cu gazda site-ului web sau a DNS-ului tău, te rugăm să contactezi departamentul IT al companiei tale.
Au fost utile aceste informaţii?
Urmează acești pași pentru a verifica domeniul folosind DNS TXT în Workplace. Apoi, va trebui să respecți instrucțiunile furnizate de registratorul tău. În general, registratorul va avea propriul său set de instrucțiuni pentru modul de verificare a domeniului tău folosind TXT DNS. Dacă nu poți găsi instrucțiunile, apelează la serviciul de asistență al registratorului tău sau consultă Centrul de ajutor.
Am furnizat mai jos o listă cu domeniile utilizate frecvent, cu linkuri către centrele lor de asistență și cu instrucțiunile pentru modul de verificare a domeniului folosind TXT DNS pentru fiecare registrator. Reține că Workplace nu este afiliat la aceste site-uri, deci nu îți putem oferi noi instrucțiunile.
Ghid de înregistrare DNS TXT Centrul de ajutor sau pagina Contactați-ne
NameCheapGhidAsistență
BluehostGhidContact
HostgatorGhidAsistență
GoDaddyGhidContact
HoverGhidContact
GandiGhidContact
DreamHostGhidAsistență
Name.comGhidBaza de cunoștințe
1 and 1GhidContact
Network SolutionsGhidContact
101domainGhidAsistență
EnCircaGhidContact
Register.comNu s-a găsitAsistență
dynadotGhidÎntrebări frecvente
iPageGhidAsistență
internetbsNu s-a găsitContact
eNomGhidCentrul de ajutor
webairNu s-a găsitContact
hosting24Nu s-a găsitContact
EuroDNSGhidAsistență
NominetNu s-a găsitContact
123-RegGhidAsistență
Google DomainsGhidAsistență
InMotionHostGhidAsistență
LogicBoxesGhidContact
Au fost utile aceste informaţii?
Îți poți verifica domeniul numai dacă ești conectat la Workplace de pe computer.
Pentru a-ți verifica domeniul folosind un fișier HTML:
 1. Apasă pe Panou de administrare în partea din stânga a ecranului Workplace.
 2. Apasă pe Setări > Domenii de e-mail verificate.
 3. Sub Adaugă domeniu nou, introdu domeniul tău.
 4. Apasă pe Adaugă un domeniu.
 5. Apasă pe Încărcare fișier HRML, apoi încarcă fișierul HTML. Va trebui să încarci fișierul HTML în directorul rădăcină de pe site-ul tău.
 6. Apasă pe Verifică pe site după ce l-ai încărcat.
Au fost utile aceste informaţii?
Pentru a găsi înregistratorul domeniului companiei tale, urmează acești pași pe computer.
 1. Introdu domeniul într-unul dintre aceste servicii de căutare WHOIS:
 2. După ce ai găsit domeniul, va trebui să găsești registratorul domeniului. Pentru a face acest lucru, apasă pe CTRL + F pe un computer Windows sau Command + F pe un computer Apple. Caută cuvântul „Registrar" în WHOIS.
 3. Marca domeniului ar trebui să apară lângă cuvântul Registrar, dacă nu este marcat ca fiind privat. În cazul acestui articol din Centrul de ajutor, să presupunem că ai găsit registratorul și că se numește Network Solutions.
 4. Acum, după ce ai găsit registratorul, va trebui să-i găsești ghidul pentru a modifica înregistrarea TXT. Îți sugerăm să găsești ghidul căutând „Network Solutions txt record” pe Google.
Reține că ghidul nu este nicicum asociat cu Workplace. Dacă ai dubii în privința ghidului, îți sugerăm să contactezi centrul de ajutor al registratorului sau serviciul de asistență.
Au fost utile aceste informaţii?
Trebuie să fii conectat la Workplace de pe un computer pentru a putea vedea ce domenii de e-mail a înregistrat compania ta.
Pentru a vedea ce domenii de e-mail a înregistrat compania ta:
 1. Apasă pe Panou de administrare în partea din stânga a ecranului Workplace.
 2. Apasă pe Setări, apoi selectează Domenii de e-mail.
Notă: prin înregistrarea unui domeniu de e-mail se garantează faptul că nicio altă comunitate nu va putea să creeze conturi care folosesc domeniul de e-mail respectiv.
Au fost utile aceste informaţii?
Administratorii pot alege să activeze setarea de auto-invitare. Astfel toți utilizatorii din domeniile de e-mail alese se pot înscrie la instanța ta de Workplace fără să primească invitație.
Pentru a activa opțiunea de auto-invitare:
 1. Din Panoul de administrare, apasă pe Setări.
 2. Apasă pe lângă Alăturarea la această instanță de Workplace
 3. Selectează Oricine din domenii permise sau verificate și apasă pe Salvează.
 4. Revino la pagina de setări, apasă pe lângă Cereri de acces.
 5. Selectează Aprobă automat cererile de la aceste domenii de e-mail și apasă pe Salvează.
Astfel persoanele din domeniile de e-mail verificate sau permise se pot alătura automat instanței tale de Workplace fără ca administratorii să trebuiască să aprobe cererea.
Află mai multe despre administrarea domeniilor de e-mail.
Au fost utile aceste informaţii?
Autorizarea domeniilor
Adăugarea în lista de domenii permise oferă administratorilor de pe Workplace fără domenii verificate posibilitatea de a face anumite acțiuni pentru Workplace, acțiuni care anterior erau permise numai domeniilor verificate. Cu toate acestea, acest lucru nu permite accesul la gama completă de funcții tehnice și administrative care devin disponibile odată cu verificarea unui domeniu, precum autentificarea unică.
Dacă nu poți să îți verifici domeniul sau alegi să nu faci acest lucru, adăugarea în lista de permisiuni este o opțiune care permite un anumit nivel de control asupra spațiilor create în Workplace. Adăugarea în lista de permisiuni permite în continuare utilizatorilor să creeze spații Workplace noi în domeniul de e-mail respectiv.
Pentru a-ți adăuga domeniul în lista de domenii permise:
 1. Apasă pe Panou de administrare.
 2. Apasă pe Setări.
 3. Selectează fila Domenii de e-mail.
 4. Sub Autorizează sau verifică domeniul, introdu numele domeniului și selectează Adaugă domeniul.
 5. În fila următoare care se deschide, accesează Autorizează mai multe domenii și urmează instrucțiunile.
Dacă alegi să îți autorizezi domeniul, poți în continuare să îl verifici oricând dorești.
Au fost utile aceste informaţii?
Admins can choose to either verify a domain, allow-list it or do nothing. If you’re unable to verify your domain, you have the option to allow-list. Allow-listing your domain allows other people with the same email domain to create separate Workplace accounts. If you choose to allow-list your domain, you can still verify it at any time.
A verified domain proves that you exclusively own that domain. Once your email domain is verified, users within your Workplace won’t be able to create new Workplaces using that domain.
Verified domains have the following features:
 • The ability to edit PII (personally identifiable information)
 • Send users notifications prior to profiles being claimed
 • SSO login
If your domain is verified, other allow-listed Workplaces won’t be shown as options for users to join.
Find out more about SSO.
Au fost utile aceste informaţii?