Cum pot contacta asistența pe Workplace?

Toți clienții Workplace au acces la resurse de ajutor online. Află mai jos ce tip de asistență suplimentară este disponibilă pentru pachetul tău Workplace.
Ce asistență suplimentară este disponibilă?
În cazul în care este nevoie de asistență suplimentară, administratorii pot, de asemenea, să contacteze direct echipa Asistență Workplace prin mesaje sau chat. Pentru a accesa inboxul de asistență și pentru a formula o nouă cerere:
  1. Deschide Panou de administrare din bara de navigare în Workplace.
  2. Apasă pe Contactează asistența.
  3. Apasă pe Pune o întrebare ca să trimiți un mesaj asistenței Workplace.
  4. Apasă pe Discută cu noi ca să primești asistență prin mesaje instant. Asistența prin chat este în curs de implementare și nu este disponibilă încă pentru toți clienții.
Poți să accesezi acest ecran și apăsând pe în bara de navigare în Workplace și selectând Ia legătura cu Asistența Workplace.
Inboxul de asistență îți permite să vezi cererile de asistență anterioare, să le filtrezi în funcție de starea lor actuală și să vezi dacă există vreo întrerupere care ar putea afecta funcționalitatea Workplace.
Mai ai nevoie de ajutor?
Toți utilizatorii Workplace pot beneficia de asistență suplimentară:
  • Accesând Asistența pentru dezvoltatori. Acesta este locul în care poți afla informații despre integrarea tehnică a serviciului Workplace în compania ta.
  • Accesând Centrul de resurse pentru clienți. Acesta este hubul central pentru toate practicile recomandate și resursele Workplace. Acesta te poate ajuta să asiguri o lansare reușită a serviciului Workplace și să obții rezultate rapide în cadrul organizației tale.
Au fost utile aceste informaţii?