Despre Workplace

Workplace este un instrument care permite tuturor persoanelor din compania ta să intre în legătură, chiar dacă lucrează de la distanță. Folosește funcții familiare, cum ar fi grupuri, conversații, camere și transmisiuni de clipuri video în direct pentru a impulsiona oamenii să discute și să lucreze împreună.

Workplace este un centru de comunicare care pune în legătură toate persoanele din organizația ta, în încercarea de a stimula colaborarea și rezultatele comerciale. Workplace oferă funcții precum grupuri, căutare, profiluri, Workplace Chat, secțiune Noutăți, traducere automată, transmisiuni video în direct și multe altele. Workplace îți permite să creezi un cont Workplace separat de contul personal de Facebook.
Au fost utile aceste informaţii?
Date Workplace
Ce este RGPD?
Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD) este un cadru nou care va armoniza regulile privind protejarea datelor în întreaga Uniune Europeană (UE). Acesta intră în vigoare la 25 mai 2018 și va guverna modul în care este reglementată întreaga familie de companii Facebook. Poți afla mai multe despre abordarea Facebook în privința RGPD aici.
Multe dintre principii se bazează pe regulile actuale de protejare a datelor deja în vigoare în UE. Dar RGPD impune și unele cerințe noi companiilor. RGPD se va aplica pentru toți clienții Workplace care au utilizatori care locuiesc în UE, chiar dacă sediul organizației respective este în afara UE.
Workplace și conformarea cu RGPD
RGPD extinde legile actuale de protejare a datelor și adaugă unele cerințe noi. Cele mai multe dintre cerințele RGPD se adresează operatorilor de date. Operatorul de date este organizația sau partea care decide „scopurile” și „mijloacele” pentru orice operațiune de procesare a datelor personale. Clienții Workplace au rolul de operator de date și desemnează compania Facebook drept persoană împuternicită de către operatorul de date, conform acordului Workplace.
Facebook și Workplace respectă toate legile referitoare la protejarea datelor care li se aplică. Atunci când este cazul, vom adapta practicile existente pentru a ne conforma cu RGPD. De asemenea, vom face totul să-i ajutăm pe clienții noștri Workplace să-și îndeplinească obligațiile.
Măsuri de precauție și angajamente contractuale
Înțelegem faptul că RGPD solicită clienților Workplace să angajeze persoane împuternicite de către operatorul de date și care să folosească măsuri de precauție adecvate pentru a asigura un nivel adecvat de protecție pentru datele personale.
Colaborăm cu echipele noastre care se ocupă de produse, design și tehnologie pentru a ne asigura că produsele noastre vor respecta regulile RGPD. Aceasta înseamnă inclusiv să ne asigurăm că angajamentele noastre contractuale permit clienților să-și demonstreze conformarea. Ne actualizăm acordurile pentru a include prevederile RGPD care se referă la persoanele împuternicite de către operatorul de date.
Securitatea datelor
RGPD solicită clienților Workplace să angajeze persoane împuternicite de către operatorul de date și care să poată furniza un nivel adecvat de securitate pentru a răspunde cerințelor stabilite de noile regulamente. Siguranța datelor personale pe care le procesăm pentru clienții noștri este de importanță capitală pentru noi. Efectuăm în mod regulat audituri de securitate, iar Workplace este certificat ISO 27001.
De asemenea, investim în sisteme pentru a ne asigura că putem identifica amenințările la adresa securității datelor atunci când procesăm date pentru clienții Workplace. În cazul puțin probabil al unui incident relevant, îi vom notifica și asista pe clienți.
Linkuri utile:
Au fost utile aceste informaţii?
Contul tău Workplace
Contul tău Workplace este locul în care interacționezi și colaborezi cu colegii, te înscrii în grupuri asociate cu echipa sau proiectele tale și primești noutăți și informări de la companie.
Contul tău Workplace este vizibil doar pentru colegii din companie și este separat de contul personal. Conținutul pe care-l distribui în contul tău Workplace poate fi văzut numai de persoane din companie.
Contul tău de Facebook
Contul de Facebook este unul personal. El este destinat interacțiunii cu prietenii și familia și distribuirii momentelor din viața ta.
Elementele de conținut pe care le distribui în contul personal vor fi văzute numai de persoane cărora le-ai permis acest lucru, în funcție de setările tale de confidențialitate de pe Facebook.
Reține: angajatorul tău nu poate să îți acceseze contul personal de Facebook dacă folosești Workplace, deoarece conturile sunt separate.
Au fost utile aceste informaţii?
Facebook, Inc. participă la Scutul de confidențialitate UE – SUA și la Scutul de confidențialitate Elveția – SUA în cazul versiunii Workplace Advanced, după cum se descrie în Înștiințarea privind Scuturile de confidențialitate și în certificarea noastră depusă la Departamentul de Comerț al SUA. Ca urmare a participării noastre la aceste Scuturi de confidențialitate UE – SUA și Elveția – SUA, vom soluționa disputele privind datele personale în temeiul certificării noastre prin intermediul TRUSTe. Dacă aveți alte întrebări privind conformitatea noastră cu oricare dintre cadrele Privacy Shield, ne puteți contacta.
Au fost utile aceste informaţii?
Clienții Workplace au rolul de operator de date și desemnează compania Facebook drept persoană împuternicită de către operatorul de date, conform acordului Workplace Enterprise.
În calitate de operator de date, tu iei deciziile cu privire la ceea ce se poate face cu datele tale, inclusiv dacă le modifici, le ștergi sau le exporți. Datele pe care angajații tăi le creează pe Workplace aparțin organizației tale și nu pot fi accesate public.
Condițiile de utilizare Workplace le oferă clienților diverse protecții contractuale în ceea ce privește gestionarea datelor acestora, inclusiv și în special cele prevăzute în Anexa privind prelucrarea datelor și în Anexa privind securitatea datelor din Condițiile de utilizare Workplace. Pentru clienții noștri din UE, Workplace oferă o anexă suplimentară cu clauze contractuale standard pentru a-i ajuta, în calitate de operatori de date, să asigure conformitatea cu obligațiile care le revin în temeiul Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD).
Stocarea datelor
Pentru a-ți proteja datele și pentru a oferi un nivel de performanță și de disponibilitate fără precedent în cadrul platformei noastre, datele de pe Workplace sunt stocate la nivel global în centrele de date ale Facebook situate în Statele Unite și UE.
Workplace este conceput pentru a rămâne în funcțiune, indiferent de situație, datorită infrastructurii noastre distribuite la nivel global:
  • măsuri de securitate fizică pentru centrele de date și birourile noastre;
  • combaterea efectelor atacurilor prin refuzarea serviciilor (DoS) sau ale dezastrelor locale;
  • informații complexe privind amenințările și detectarea automată cu ajutorul învățării programate;
  • monitorizare permanentă, pe tot parcursul anului, de către echipe dedicate.
Separarea datelor
Workplace și Facebook sunt platforme separate, cu conturi și profiluri diferite. Postările publicate pe una dintre platforme nu sunt vizibile pe cealaltă. Workplace beneficiază de investițiile în securitate, infrastructură și inovație tehnică făcute de Facebook la nivelul întregii companii.
Fără publicitate pe Workplace
Prelucrăm datele tale pentru a ne asigura că ai cea mai bună experiență posibilă pe Workplace. Nu le folosim pentru a afișa reclame și luăm măsuri ferme pentru a preveni orice utilizare abuzivă a datelor de către părți interne sau externe.
Au fost utile aceste informaţii?